ყვითელი
როგორ ვჭამოთ, რომ არ გავსუქდეთ
19 იანვარი, 2014. 16:56
ამის მისაღწევად მთავარი საკვების დიდხანს ღეჭვაა. მეცნიერები გვირჩევენ, ვჭამოთ რაც შეიძლება ნელა, პატარა ლუკმებით. ასეთ შემთხვევაში, საკვების მიღებიდან ერთ საათში კვლავ მოშიებას თავიდან ავიცილებთ. ამ დროს, გაცილებით მეტი სითხის მიღების სურვილი გვიჩნდება, რაც დანაყრების შეგრძნებას ამყარებს.
ტეხასის ქრისტიანული უნივერსიტეტის წარმომადგენლებმა გამოიკვლიეს საკვების მიღების სისწრაფისა და ორგანიზმში მოხვედრილი კალორიების რაოდენობის ურთიერთმიმართება. ადამიანმა, რომელმაც ნელა ისადილა, საშუალოდ 88 კალორიით ნაკლები მიიღო, ვიდრე მან, ვინც ძალიან სწრაფად მიირთვა საჭმელი.
წყარო: The Daily Mai
(მოამზადა ანა შანიძემ)
05 თებერვალი, 2016. 12:24
02 იანვარი, 2016. 12:16
04 დეკემბერი, 2015. 11:00
04 დეკემბერი, 2015. 00:15
14 ოქტომბერი, 2015. 16:44
14 ოქტომბერი, 2015. 10:53