სხვადასხვა
ბატიბუტი კიბოს რისკისგან დაგიცავთ
19 ნოემბერი, 2014. 14:43
ბატიბუტის სიკეთეს სათანადოდ არ აფასებდნენ, სანამ მეცნიერებმა არ აღმოაჩინეს, რომ ის 30%-ით ამცირებს კუჭ-ნაწლავის დაავადებათა და კიბოს განვითარების რისკსაც კი. ახლახან კი დაადგინეს, რომ ბატიბუტი ბევრ ანტიოქსიდანტს შეიცავს, უფრო მეტსაც, ვიდრე ახალი ხილ-ბოსტნეული.
პოპკორნში გაცილებით ნაკლები სითხეა, ვიდრე ხილსა და ბოსტნეულში. სწორედ ამიტომ ხილის ჩირშიც უფრო მეტი ანტიოქსიდანტია.
არანაკლებ სასარგებლოა ბატიბუტის ქერცლი. თუმცა მეცნიერები გვაფრთხილებენ, რომ თუ წონაში მომატება არ გსურთ, უმჯობესია, სპეციალურ აპარატში ჰაერზე მომზადებული პოპკორნი მიირთვათ და არა მიკროტალღურ ღუმელში ზეთში შემწვარი.
(მოამზადა ნინო მჟავანაძემ)
(წყარო 1.etanews.ge)
13 თებერვალი, 2016. 12:11
13 თებერვალი, 2016. 11:33
12 თებერვალი, 2016. 02:36
09 თებერვალი, 2016. 18:20
09 თებერვალი, 2016. 12:26
05 თებერვალი, 2016. 16:02
27 იანვარი, 2016. 17:07
24 იანვარი, 2016. 22:04
22 იანვარი, 2016. 11:03