reportiori.ge - ფრთხილად, ჩინური ნიორი!
ჩვენ შესახებ პარტნიორები ქარტია ბმულები რეკლამა კონტაქტი
ხუთშაბათი, 19 სექტემბერი, 2024. 20:42
სხვადასხვა
ფრთხილად, ჩინური ნიორი!
ავტორი:
23 ოქტომბერი, 2015. 22:58


ყველასთვის კარგად ცნობილია ნივრის სასარგებლო თვისებების შესახებ- ფიტოციდები, რომლებსაც იგი გამოჰყოფს, ანადგურებს მიკრობებსა და ვირუსებს ნებისმიერ ანტიბიოტიკზე უკეთ; იგი აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას, ამაღლებს იმუნიტეტს, აახალგაზრდავებს და ახანგრძლივებს სიცოცხლეს.

თუმცა, ალბათ, წარმოდგენაც კი არ გაქვთ, რომ ლამაზად შეფუთულ ნიორს, რომელიც ჩინეთიდან ჩამოაქვთ, არცერთი ეს შესანიშნავი თვისება არ გააჩნია. მას მხოლოდ სურნელი და გემო აქვს.


იზრუნო საკუთარ ჯანმრთელობაზე, ებრძოლო გრიპსა და სხვა დაავადებებს, შესაძლებელია მხოლოდ ადგილობრივი ნივრის მეშვეობით.


ბოლო დროს სუპერმარკეტებში ხშირად გვხვდება ჩინური ნიორი - კარგი ხარისხის და ზედმიწევნით სუფთა. შეხედავ და გაიფიქრებ: „იცის ხალხმა, როგორ აწარმოოს კარგი მოსავალი, თანაც, შეუნარჩუნოს მიმზიდველი იერი!"


სხვა საქმეა ადგილობრივი ნიორი. შენახვის შესაბამისი პირობების არქონის გამო ხარისხიანი პროდუქციაც კი კარგავს რამდენიმე თვეში პირვანდელ ფორმას, ნაწილობრივ ჭკნება, ნაწილობრივ კი ლპება.


ჩინური ნივრის საშიში მინარევები


საიდუმლოს არ წარმოადგენს, რომ ჩინეთმა დიდი ხნის წინ დაიმკვიდრა ნივრის მწარმოებელი ქვეყნის მსოფლიო ლიდერის პოზიცია - დაახლოებით 80% პროდუქციისა, რაც წელიწადში 12 მილიონ ტონას შეადგენს, სწორედ ჩინეთიდან მოდის.


მაგრამ ყველასთვის ცნობილი როდია, რომ ჩინური ნიორი საშიშ კომპონენტებს შეიცავს. დამოუკიდებელმა ქიმიურმა ლაბორატორიულმა კვლევებმა არაერთხელ დაამტკიცა ეს ფაქტი. იგი შეიცავს მძიმე ლითონის მომატებულ კონცენტრაციას და სხვა, ჯანმრთელობისთვის საშიშ ტოქსიკურ მინარევებს.


ხშირად ნიორი ჩვენს ბაზარზე ჩინეთის ისეთი პროვინციებიდან ჩამოაქვთ, რომელთა ყანებშიც ადრე ინსექტიციდურ საშუალებას - დუსტს იყენებდნენ, რომელიც უამრავ ქვეყანაში აკრძალულია. და ყველაზე უსიამოვნო კი ის არის, რომ სილამაზისთვისა და შენახვის ვადის გასახანგრძლივებლად ნიორს ქლორის ხსნარში ავლებენ!


ადგილობრივი ნივრის სასარგებლო თვისებები


სტატისტიკური მონაცემებით, ბაზარზე ადგილობრივი ნიორი მხოლოდ 30%-ის ოდენობით არის, აქედან 90% მოსახლეობის ბოსტნებიდან და ნაკვეთებიდან და მხოლოდ 10% - ფერმერული მეურნეობიდან.


ბაზარში, ბებიებთან ნაყიდი ნიორი შეიძლება ისე მიმზიდველად ვერ გამოიყურებოდეს, როგორც იმპორტული, მაგრამ იგი საფრთხეს არ წარმოადგენს. სპეციალისტები სწორედ ასეთი ნივრის შეძენას გვირჩევენ. კვლევები ამტკიცებს, რომ ადგილობრივი წარმოების ნიორი უფრო ცხარეა და მის შემადგენლობაში მშრალი ნივთიერებების მაღალი პროცენტია. მის სიცხარეს ქიმიური ელემენტი გოგირდი განაპირობებს, რომელიც ჩვენს მიწებში უხვად მოიპოვება.

ასე რომ, თუ საკუთარ ჯანმრთელობაზე ზრუნავთ, უმჯობესია, თავი შეიკაოთ იმპორტული ნივრის შეძენისგან და შეცვალოთ იგი «მშობლიურით».


წყარო

 

ხათუნა ლაგაზიძის პრესკონფერენცია
13.02.2016
კონსტანტინე გამსახურდიას პრესკონფერენცია
13.02.2016
''ერეკლე მეორის საზოგადოების'' პრესკონფერენცია
13.02.2016
ლევან გოგიჩაიშვილის პრესკონფერენცია
11.02.2016
ნინო მაჭავარიანის, რუსუდან კვალიაშვილის და ირმა მახათაძის პრესკონფერენცია
11.02.2016
დემურ გიორხელიძის პრესკონფერენცია
11.02.2016
პეტრე მამრაძის პრესკონფერენცია
11.02.2016
ომარ ნიშნიანიძის პრესკონფერენცია
11.02.2016
დიმიტრი ლორთქიფანიძის პრესკონფერენცია
10.02.2016
მანანა ნაჭყებიას პრესკონფერენცია
10.02.2016