reportiori.ge - გადამუშავებული ხორცის მიღება, სიმსივნური უჯრედების წარმოქმნას უწყობს ხელს
ჩვენ შესახებ პარტნიორები ქარტია ბმულები რეკლამა კონტაქტი
ხუთშაბათი, 14 ნოემბერი, 2024. 09:02
სხვადასხვა
გადამუშავებული ხორცის მიღება, სიმსივნური უჯრედების წარმოქმნას უწყობს ხელს
ავტორი:
26 ოქტომბერი, 2015. 22:20


მსოფლიო ჯანდაცვის ორგანიზაცია მოსახლეობას აფრთხილებს, რომ გადამუშავებული ხორცის მიღება, სოსისის, ძეხვეულის ან შებოლილი სახით სიმსივნური უჯრედების წარმოქმნას უწყობს ხელს.


კარცეროგენული პროდუქტების სიაში შედის წითელი ხორციც, რომლის  მიღებაც, ასევე, ზრდის სიმსივნის წარმოქმნის რისკებს.

თუმცა, მსოფლიო ჯანდაცვის ორგანიზაცია აღნიშნავს, რომ ხორცეული ჯანმრთელობისთვის, ამავდროულად, სასარგებლო პროდუქტიც არის.


გადამუშავებული ხორცეულის კარცეროგენული თვისებები, შესაძლოა, პროდუქტის დამზადების მეთოდებსა და დანამატებთან იყოს კავშირში, რომელიც საკვების ვარგისიანობის ვადას ახანგრძლივებს, იქნება ეს შებოლვა, დამარილება თუ კონსერვანტები.


ჯანდაცვის ორგანიზაციის მიერ მომზადებულ ანგარიშში აღნიშნულია, რომ დღიურად 50 გრამი გადამუშავებული ხორცის მიღება 18 პროცენტით ზრდის დაავადების წარმოქმნის შანსს.


 

ხათუნა ლაგაზიძის პრესკონფერენცია
13.02.2016
კონსტანტინე გამსახურდიას პრესკონფერენცია
13.02.2016
''ერეკლე მეორის საზოგადოების'' პრესკონფერენცია
13.02.2016
ლევან გოგიჩაიშვილის პრესკონფერენცია
11.02.2016
ნინო მაჭავარიანის, რუსუდან კვალიაშვილის და ირმა მახათაძის პრესკონფერენცია
11.02.2016
დემურ გიორხელიძის პრესკონფერენცია
11.02.2016
პეტრე მამრაძის პრესკონფერენცია
11.02.2016
ომარ ნიშნიანიძის პრესკონფერენცია
11.02.2016
დიმიტრი ლორთქიფანიძის პრესკონფერენცია
10.02.2016
მანანა ნაჭყებიას პრესკონფერენცია
10.02.2016