სურსათის უვნებლობის, ცხოველთა ჯანმრთელობისა და გარემოს ინსტიტუტის BIOR ლაბორატორიის უფროსი, ვადიმ ბარტკევიჩმა, ინსტრუმენტული კვლევების ლაბორატორიის სპეციალისტებს სურსათის კვლევის თანამედროვე მეთოდები გააცნო.
სწავლების ძირითადი მიმართულება თაფლში ამინო გლიკოზიდების განსაზღვრა იყო. აღნიშნული კვლევის მეთოდი უკვე დამუშავებულია და შესულია აკრედიტაციის ნუსხაში.
სოფლის მეურნეობის სახელმწიფო ლაბორატორიას აქტიურად თანამშრომლობს BIOR-ის ლაბორატორიასთან; თანამშრომლობის ფარგლებში, არაერთი წარმატებული პროექტი განხორციელდა.